GEBRUIK VAN GLAZEN IN CONSTRUCTIE

Geeft altijd het beste om je heen

GEBRUIK VAN GLAZEN IN CONSTRUCTIE

In de bouw worden verschillende soorten glazen gebruikt en het gebruik van deze glazen is afhankelijk van het doel. Glas kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt in natuurlijke verlichting, deuren, ramen, balkons enz. Het absorbeert, breekt of laat licht door. Het kan transparant of doorschijnend worden gemaakt.

Silica is het belangrijkste bestanddeel van glas. Maar het moet worden toegevoegd met natriumkaliumcarbonaat om het smeltpunt te verlagen. Om het duurzaam te maken wordt er ook kalk- of loodoxide aan toegevoegd. Mangaanoxide wordt toegevoegd om de nadelige effecten van ongewenst ijzer in het onzuivere silica teniet te doen.

De grondstoffen worden gemalen en gezeefd. Ze worden in een bepaalde verhouding gemengd en in een oven gesmolten. Vervolgens worden glazen voorwerpen vervaardigd door te blazen, plat te trekken, te rollen en te persen. Eigenschappen van glazen kunnen op passende wijze worden gewijzigd door basisingrediënten te veranderen en enkele andere ingrediënten toe te voegen. Het is nu naar voren gekomen als veelzijdig materiaal om aan veel speciale eisen in de techniek te voldoen.

wingman montage